Mas Auró Argudell 500ml

21,00 

Esgotat

FITXA TÈCNICA

Presentació: Llauna de 500ml.

Procedència: Esponellà. Girona.

Varietat: Argudell.

Anyada: 2022.

Maridatge: Torrades, amanides, pa fresc, pa amb tomata, verdures a la planxa o vapor…

Nota de tast: Intens, verd i picant, amb aroma de nou verda molt característic. Aromes secundàries: herba acabada de tallar, carxofa, tomatera, fonoll i anís.

Fruitat: Mitjà/intens.

Amarg: Mitjà/intens.

Picant: Mitjà/intens.

 

DESCRIPCIÓ

Us presentem el que és, sens dubte, l’oli d’oliva verge extra més intensdel catàleg Finolis.

Mas Auró Argudell és un verge extra potent i amb molta personalitat, i sens dubte una de les nostres estrelles, ja que les seves característiques es corresponen amb els desitjos de la majoria dels clients que arriben a la nostra botiga Finolis física: olis especials, intensos i sobretot autòctons. Tots els que el proven coincideixen en que és un oli, podríem dir, de llarg recorregut: al principi es perceb suau, delicat i molt aromàtic, però passats uns segons és quan els clients obren uns ulls com taronges i expresen la seva sorpresa al notar com va pujant i pujant la intensitat fins a notar-se a la gola un picor extraordinari.

Aquestes dues fases tan clarament diferenciades i el pas d’una a l’altra (de suau i aromàtic a amarg i picant intens) converteixen al Mas Auró Argudell en un cocert de percepcions, apreuades per tots i totes les que ens visiten.

Unta aquest OOVE en una torrada i poc més necessitaràs per a acompanyar, és una delícia.

La collita en verd de les olives garantitza un alt percentatge depolifenols (antioxidants naturals) en la seva composició, amb els beneficis extra per a la nostra salut que això comporta.

En Mas Auró produeixen olis d’oliva d’alta qualitat, ecològics, i ho fan amb un gran compromís i respecte per a la nostra terra i per al medi ambient, practicant l’agricultura regenerativa, cuidant i mimant meravellosament les seves oliveres.

El seus olis són premiats internacionalment en prestigiosos concursos d’olis d’oliva verge extra com el BEST OLIVE OIL del New York International Olive Oil Competition, l’International Olive Oil Competition de Londres o el Japan International Extra Virgin Olive Oil Competition.

La varietat que ens ocupa, l’Argudell, és autòctona de l’Empordà, i és cultiva a les dues comarques que el componen (Alt Empordà, Baix Empordà) així com en zones limítrofs del Gironès i del Pla de l’Estany, no coneixent-se de moment cap altre lloc al món on sigui present. Produeix unes olives de calibre petit/mitjà, de forma allargada, semblant a un aglà.

El clima d’aquesta zona geogràfica de l’extrem norest de la Península Ibèrica està caracteritzat per pluviometries molt discretes, hiverns relativament suaus i estius molt secs i calorosos, fortament influenciat pels Pirineus, el Mar Mediterrani i la tramuntana, que és un vent fred i sec, procedent del nord, que en ocasions arriba a intensitats semi-huracanades.

El caràcter rústic de les oliveres Argudell permet que s’adapti a les peculiars i a vegades dures condicions d’aquesta terra meravellosa, on la Costa Brava, les montanyes i el vent confereixen al seu oli una singularitat i caràcter únics.

Un veritable espectacle en boca!

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad