Fontclara Argudell

19,00 

Esgotat

FITXA TÈCNICA

Varietat: Argudell

Procedència: Fontclara, Baix Empordà (Girona)

Anyada: 2022

Primera premsada en fred.

Acidesa:

Nota de tast: Notes de carxofa, ruca, figues verdes, sàlvia, orenga fresca i fruits secs.

Presentació: Llauna de 500ml.

Maridatge: Per a tota la cuina freda en general (verdures, pasta, amanides, carpaccios…). També carn a la brasa, peix blau, fregits, marisc i arrossos. Molt recomanable per a maridar amb postres de xocolata negra.

 

DESCRIPCIÓ DEL PRODUCTE

Fontclara Argudellés un oli d’oliva verge extra impressionant, amb molt caràcter, d’una intensitat profunda.

A diferència d’altres verge extra del catàleg de Finolis, Fontclara ens sorprèn per la explosió de sabor de principi a fi, des que el flaires fins que entra a la boca, i fins i tot més enllà, mentre esperes les notes retronasals. Sabor intens i a la vegada fi i harmoniós. Final picant pel seu alt contingut en polifenols (antioxidants naturals).

L’oli de Fontclara és un dels més autòctons de la nostra botiga Finolis física, ja que literalment podríem anar caminant a visitar les oliveres que el produeixen. Aquestes estan repartides pels municipis de Peratallada, Palau-Sator, Ullastret i Pals, en paisatge amable i irresistiblement encantador.

La varietat argudell és autòctona de l’Empordà, produeix unes olives de calibre petit/mitjà, de forma una mica allargada, semblant a un aglà. De moment no es coneix que es cultivi a cap altre lloc del món. Les seves oliveres estan perfectament adaptades a les condicions d’aquesta terra i al seu vent característic, la Tramuntana, que segons diuen deixa una peculiar empremta tant a la gent que hi viu com als productes que s’hi produeixen.

Aquest verge extra és intens i amb personalitat. A més a més és perfecte per aquells que busquen un oli per utilitzar tant en fred com en calent, aguanta temperatures molt elevades i es pot fer servir tranquil.lament en fregits i elaboracions d’altres plats calents. També molt recomanable per a amanides, gaspatxos, carpaccios, i per a disfrutar-lo untat en un bon pa.

¿T’hi atreveixes?

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad