FITXA TÈCNICA
Varietat d’oliva: coupage d’argudell i arbequina.
Procedència: Fontanilles. Baix Empordà. Girona.
Anyada: 2021
Producte ecològic.
Primera premsada en fred.
Acidesa:
Nota de tast: afruitat mig, equilibri de sabors dolços, picants i amargs.
Maridatge: Oli molt versàtil que podràs utilitzar en tots els teus plats.
Presentació: Ampolla de vidre fosc de 500ml. Sense etiqueta, ampolla serigrafiada.
DESCRIPCIÓ DEL PRODUCTE
Quan parlem d’un oli d’oliva verge extra amb més d’una varietat d’oliva en la seva composició, l’anomenem coupage. És el mateix concepte que s’usa en el món dels vins quan aquests contenen més d’una varietat de raïm.
En el cas d’aquest fantàstic Olirium Coupage trobem dues varietats d’oliva diferents: l’arbequina i l’argudell. L’arbequina és la que aporta els matissos més afruitats, dolços i aromàtics, mentre que l’argudell fa acte de presència en forma de notes amargues. Entre les dues fan que la combinació sigui una exquisidesa per a la boca, tota una degustació de sabor que acaba amb un lleuger i agradable picant a la gola.
Tot plegat, fa d’Olirium Coupage un oli equilibrat, saborós i de màxima qualitat. La seva gran harmonia el converteix en un acompanyament molt versàtil i que podràs utilitzar en una amplíssima gamma de plats. Tasta’l amb la verdura en qualsevol dels seus acabats: crua, a la brasa, al vapor, a la planxa… molt recomanable també per a peix blanc, amanides i evidentment, torrades i pa amb tomata. Si et sents creatiu atreveix-te a tastar-lo amb un bon gelat de xocolata negra i un pessic de sal, et sorprendrà tant que es convertirà en una de les teves postres de referència!
Finalment, val la pena mencionar que des d’Olirium no només aposten pel cultiu ecològic, sino que van un pas més enllà posant en pràctica l’anomenada agricultura regenerativa, respectant així al màxim el cicle vital de la nostra terra.